Γράφει η Ιωάννα Γιαβρούτα
Κάθε καινούργια ημέρα ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. Είναι μια νέα ευκαιρία για δημιουργία. Η αλήθεια είναι όμως ότι, για πολλούς από εμάς, αυτή η νέα ημέρα σαμποτάρεται από τις σκέψεις που κουβαλάμε από το παρελθόν μας. Το 90% των σκέψεων που κάνουμε καθημερινά είναι ακριβώς οι ίδιες σκέψεις που είχαμε και την προηγούμενη μέρα. Μην απορείς λοιπόν γιατί δεν γίνεται η αλλαγή! Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας αν είμαστε διαρκώς απασχολημένοι με το παρελθόν μας ;! Έχει άραγε τόση μεγάλη αξία και κουβαλάμε<< σαν πέτρα στην πλάτη μας>> το παρελθόν μας; Μάλλον όχι.
Για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο μέλλον απαλλαγμένο από τις σκέψεις του παρελθόντος, θα πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξουμε καθοριστικά τον κύκλο στον οποίο βρισκόμαστε: τον φαύλο κύκλο των αρνητικών σκέψεων και των συναισθημάτων μας!
Το να αλλάξεις σημαίνει να υπερβείς το περιβάλλον σου” – λέει ο Dr. Joe Dispenza και δεν έχει άδικο. Ισχυρίζεται πώς ο κύκλος των σκέψεων και των συναισθημάτων μας δημιουργεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Ο Dr. Joe Dispenza έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην νευροεπιστήμη και τη μελέτη της αλλαγής του εγκεφάλου.
Τι μας φοβίζει όμως στο να υπερβούμε το περιβάλλον μας ; Μάλλον το άγνωστο…… το γνωστό είναι <<καλύτερο>> ακόμη και αν είναι το χειρότερο στην πραγματικότητα, γιατί το έχουμε συνηθίσει.
Τόλμησε να γνωρίσεις τον εαυτό σου,
Τόλμησε το άγνωστο= την αρχή της δημιουργίας,
διότι έξω από την ζώνη άνεσής μας βρίσκεται η δημιουργία.
Ο αληθινός, ανώτερός μας εαυτός.
Pingback: Το άγνωστο: Η αρχή της δημιουργίας – hotshot.gr