Διονυσία Καρόκη

Σπούδασα τραγούδι, θεωρία και πιάνο και ασχολήθηκα με το τραγούδι επαγγελματικά δίπλα σε καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πορεία μου στο τραγούδι έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερα φωτεινά σημεία,όπως την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision το 1998 και το προσωπικό μου άλμπουμ με τίτλο“ Θα σ’αγαπώ ” που κυκλοφόρησε το 2006. Το 2003 ξεκίνησα να διδάσκω τραγούδι στον ΑΝΤ1.

Με το τραγούδι ταξίδεψα ένα εσωτερικό ταξίδι μεταμόρφωσης. Ξέρω ότι η φωνή είναι ο πρώτος και ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να εξελιχθούμε, να θεραπευτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Κάπως έτσι η πορεία μου έγινε πιο περιπετειώδης γεμάτη εκπαιδεύσεις και γνώσεις στα παρακάτω πεδία:

  • Hypnosis – Master Hypnotist (Silva International TUC) & (The American Board of NLP )
  • Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός® (The American Board of NLP )
  • Time-Line Therapy® (The American Board of NLP )
  • Tomatis Method® ( Tomatis Developpement S.A. )
  • Theta Healing® ( TΗΙΝΚ ) Instructor & Practitioner
  • Heal your Life (HYL Certified Workshop Leader )
  • Heartmath® Coaching ( Heartmath® Institute )
  • Jungian Coaching ( Jungian Coaching School ) 

Πλέον στην καθημερινότητα μου διοργανώνω σεμινάρια και προσωπικές συνεδρίες αυτεπίγνωσης και αυτοεξέλιξης. Είμαι δημιουργός του ενδυναμωτικού και εκπαιδευτικού προγράμματος YBVM Method  και της τεχνικής Voice Knowledge τα οποία διδάσκω ατομικά ή ομαδικά. Συνεχίζω να εκπαιδεύομαι στην Προσωπική Ανάπτυξη και αγαπώ την Φιλοσοφική Συμβουλευτική και τη Ρητορική που με έχουν δυναμώσει και με έχουν καλλιεργήσει ως performer, ως δασκάλα και ως θεραπεύτρια

Νικόλαος Νιώτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και ακολούθησε σταδιοδρομία στο Management σε πολυεθνικές και μεσαίες ελληνικές εταιρείες για περισσότερα από 20 χρόνια. Η πολύπλευρη εκπαίδευση και επιμόρφωση σε συνδυασμό με την εις βάθος εμπειρία του  τον οδήγησαν να εστιάσει το ενδιαφέρον του στην τελειότερη (και ενίοτε ατελέστερη) μηχανή του πλανήτη, τον άνθρωπο .

Από το 2013 κατέχει το Advanced Diploma in ‘’Personal and Executive Coaching ‘’(Positivity Coaching & Kingstown College of Ireland) και εργάζεται ως Life & Business Coach και Management Consultant. Παράλληλα, από το 2014, μετά από την αντίστοιχη εξειδικευμένη εκπαίδευση, εξασκεί ως εργαλεία ανάλυσης προσωπικών δεξιοτήτων και σκοπού ζωής, την Γραφολογική ανάλυση ψυχολογικού προφίλ, την Αριθμολογική Ανάλυση με βάση την Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία, την μέθοδο της Ενεργειακής Θεραπείας μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων Θ (ThetaHealing) και την Χρωματολογική Ανάλυση (CPR). Το καλοκαίρι του 2020 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως Jungian Coach στο Jungian School of Coaching (ICF) στην Αθήνα .

Βασιλική Χρονοπούλου

Ενδιαφέρομαι για τον άνθρωπο, την ψυχή και τον λόγο και αγαπώ τα ταξίδια στη ζωή και στη γνώση!!

Η μακρόχρονη σταδιοδρομία μου σε Πολυεθνικές Φαρμακευτικές και Εμπορικές Επιχειρήσεις  στη Διοίκηση Ανθρωπίνων πόρων αλλά και στο Marketing  και την Επικοινωνία  με βοήθησε να αναπτύξω ταλέντα και δεξιότητες που συμβάλλουν στην ανάδειξη, κινητοποίηση και ενδυνάμωση των χαρακτηριστικών και των επιλογών που απαιτούνται για μια επιτυχημένη ζωή και με οδήγησε στο να εμβαθύνω πάνω στο αντικείμενο της ανθρώπινης δυναμικής και των σχέσεων.

Όταν τελικά δεν άντεξα την πίεση που ασκούσε πάνω μου η αδρεναλίνη της εξουσίας, εκδήλωσα  το σύνδρομο burnout, έκανα στροφή 180 μοιρών παίρνοντας την τολμηρή απόφαση να αλλάξω επάγγελμα ενώ παράλληλα αναζήτησα μια μορφή άμεσης θεραπείας όπως οι τεχνικές χαλάρωσης και ο διαλογισμός.

Με διάθεση να αλλάξω όλα τα δυσλειτουργικά κομμάτια της ζωής μου έφτασα στο μονοπάτι του θαυματουργού ThetaHealing®.

Το 2016 άρχισα την εκπαίδευση μου πάνω στην τεχνική και βλέποντας άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητα μου,  αποφάσισα να εμβαθύνω στην τεχνική και να συνεχίσω  την εκπαίδευσή μου, για να μπορώ να βοηθήσω αποτελεσματικά τους ανθρώπους γύρω μου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως σύμβουλος της τεχνικής ThetaHealing® και δασκάλα πρώτου επιπέδου με πιστοποίηση από το Ίδρυμα THInK® και η εμπειρία μου είναι ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην πιο βαθειά και γρήγορη εσωτερική μεταμόρφωση και θεραπεία του εαυτού τους, όπως και της ζωής τους!

Παράλληλα είμαι συντάκτης και αρθρογράφος επικεντρωμένη σε θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχολογία και την ενδυνάμωση και θεμάτων που αφορούν την προσωπική ανάπτυξη και τις πνευματικές αναζητήσεις !

 Έχοντας πλούσια  προσωπική εμπειρία από διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας, ψυχικής βελτίωσης και ανάπτυξης συνέχισα τις σπουδές μου στην Ανασυνδυασμένη Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Ένα πρόγραμμα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και βασισμένο στα κριτήρια της Ελληνικής Εταιρείας Ανασυνδυασμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας http://www.eeapses.gr  και  του British Association for Counseling and Psychotherapy.

Ως Life Coach και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας θεωρώ ότι η εκπαίδευση μου σε ένα προσεγμένο συνδυασμό προσεγγίσεων όπως :

Το Theta Healing, το Coaching, η Ψυχοπαθολογία, οι Αρχές της Ψυχοδυναμικής, η Συμβουλευτική, η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Treatment), η Ατομική και Οικογενειακή Συστημική Αναπαράσταση, η θεραπεία Gestalt, η Δραματοθεραπεία και η Θεραπεία μέσω Τεχνών (Art Therapy) μου δίνει τη δυνατότητα να μπορώ να συνεργάζομαι με τους ανθρώπους, αγγίζοντας βαθύτερα κομμάτια τους σε όλους τους τομείς, μέσα από τη δημιουργία μιας ισότιμης σχέσης εμπιστοσύνης, όπου θα συναντηθούμε με ασφάλεια,  βαδίζοντας με υπομονή και μεθοδικότητα ώστε να αλλάξουμε οτιδήποτε μας εμποδίζει από το να ζήσουμε με πληρότητα και χαρά. 

Ελένη Κουρλέση

Η Ελένη Κουρλέση είναι Κοινωνική Λειτουργός και έχει ειδικευτεί στην Κλινική Eκφραστική Ψυχοθεραπεία μέσω Τεχνών (Clinical Εxpressive Τherapy), από τον Dr Avi Goren-Bar. Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ διδάσκοντας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κλινικής Εκφραστικής Ψυχοθεραπείας» ως μέλος της ομάδας εκπαιδευτών του Dr. Avi Goren Bar. Έχει ολοκληρώσει το διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη δημιουργική εποπτεία, ως επόπτρια θεραπευτών. Στην εφαρμογή της θεραπείας μέσω τεχνών έχουν συμβάλει και οι σπουδές της στη μουσική (Πτυχίο Πιάνου και Θεωρητικών).  Είναι φοιτήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, Επιστήμες της αγωγής, Πρώτη αγωγή και Εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Παν/μου Κύπρου. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Αναλυτική Ψυχοθεραπεία και έχει παρακολουθήσει μακροχρόνια εκπαιδευτικά σεμινάρια της Συστημικής Προσέγγισης από το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου. Εργάστηκε από το 2007 έως το 2021, στο Κέντρο Πρόληψης, Αχαΐας Καλλίπολις, στην Πάτρα, στον τομέα της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, εθελοντές και νέους. Επίσης, έxει εργαστεί στον τομέα της Κοινοτικής Ψυχιατρικής μέσα από την υποστήριξη και τη συμβουλευτική ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο, τους συγγενείς αυτών και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου στην κοινότητα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων εκφραστικών θεραπευτών & Jungian Coaches και μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας.  

Αργυρώ Δαβανέλου

Tο όνομα μου είναι Αργυρώ Δαβανέλου
Από πολύ νωρίς στην ζωή μου υπήρχε η αίσθηση μέσα μου ότι είμαστε κάτι πολύ
μεγαλύτερο από αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι η
παρουσία μου σε αυτή την υλική διάσταση υπάρχει μόνο και μόνο για να δονείτε
στα πλαίσια μιας συνηθισμένης, μονότονης καθημερινότητας, εσωτερικών
τραυμάτων και δυστυχίας. Κάτι μέσα μου βαθιά με παρακινούσε να αναζητήσω την
αγάπη, την αλήθεια και το φως της ύπαρξης μου.
Ξεκίνησα την πνευματική μου αναζήτηση το 2005 σαν μέλος της σχολής
Διαλογισμού στην Πάτρα και παράλληλα εκπαιδεύτηκα σε διάφορες μεθόδους
εναλλακτικών θεραπειών και τεχνικών.
Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα της Biodanza στο σύστημα Rolando Toro (SRT) και
εμψυχώνω γκρουπ στην Πάτρα, Αθήνα και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα
παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια.
Το όραμα μου είναι η ενδυνάμωση του ανθρώπου μέσω της Biodanza, η αφύπνιση
της πηγαίας αγάπης η οποία ρέει ελεύθερα μέσα στον καθένα μας και η ενθύμηση
μιας εορταστικής ζωής. Η ζωή μπορεί να είναι μια εορταστική διαδικασία όταν η
ευγνωμοσύνη, η αγάπη και η ανοιχτή καρδιά είναι παρούσες για να αγκαλιάσουν
ο,τιδήποτε έρχεται στον δρόμο μας.
Αυτό που μοιράζομαι στα μαθήματα και σεμινάρια της Biodanza, είναι ο καρπός
της όλης διαδικασίας. Τα υπόλοιπα έρχονται σε μένα από το θαύμα της σοφίας, του
βάθους και της νοημοσύνης του τι έχουν μεταδώσει οι άλλοι σε μένα εκθέτοντας
τον εαυτό τους με την δική τους ελευθερία και με το δικό τους δυναμικό.
Είμαι κάτοχος του Sacred Feminine healing massage. Μια βαθιά θεραπευτική
μέθοδος για την ενδυνάμωση, αφύπνιση και θεραπεία της θηλυκής φύσης.
Είμαι κάτοχος των βαθμών Usui Reiki.
Έχω εκπαιδευτεί στο Αγιουβέρδικο και Ταυλανδέζικο μασάζ.
Το 2014 συνάντησα το κέντρο του Οsho στην Μυτιλήνη και εκεί αρχίζει η γνωριμία
μου με τις Meditative Therapies of Osho, η εκπαίδευση μου στο Osho Born Again,
στην τάντρα και τον σαμανισμό.
Εκεί συνάντησα το Cocoon όπου από το 2014 έως σήμερα είμαι συνεργάτης της
ομάδας Cocoon Shamanic breathing & Tantra meditative massage
παραδίδονταςσεμινάρια, θεραπείες και μασάζ στην Αθηνα, Πάτρα αλλά και σε
άλλα μέρη στην Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.
Είμαι κάτοχος του Βασικού και Προχωρημένου επιπέδου ThetaHealing
Συνεχίζω να μαθαίνω και να γεύομαι το φως και την αλήθεια που υπάρχει μέσα μου
και είναι πάντα χαρά μου και μεγάλη ευλογία να μοιράζομαι αυτήν την αίσθηση με
την συμπαντική οικογένεια που υπάρχει γύρω μου και στις ομάδες μου όλα αυτά τα
χρόνια δίνοντας το μήνυμα οτι αξίζουμε να ζούμε την ζωή μας ολοκληρωτικά και
να υλοποιούμε με την χαρά ενός μικρού παιδιού την φωτεινή Θεϊκή μας Ύπαρξη
κάθε στιγμή.